تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی مصوب هیات محترم وزیران سال 1396

 

دریافت تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی مصوب هیات محترم وزیران سال 1396

حجم : 36۰ کیلوبایت

فرمت : PDF

کیفیت : عالی

تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی

نقل قول از سایت اداره کل تجهیزات پزشکی (imed.ir)

 

اندیکاتورهای بیولوژیک و شیمیایی جز تجهیزات و ملزومات پزشکی نیستند .

 

مهندس تولی رئیس اداره نظارت بر وادارت تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو اعلام کرد :

مطابق مصوبه مورخ ۱۳۹۵/۵/۲۷ کمیته فنی تجهیزات و ملزومات پزشکی، اندیکاتورهای بیولوژیک و شیمیایی جز تجهیزات و ملزومات پزشکی محسوب نشده و نیاز به تاییدیه و اخذ مجوز از اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نمی باشد.

 

تاریخ خبر : ۱۳۹۵/۰۶/۰۶

 

indicator-autoclave-imed-ir-1

تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی مصوب مورخ ۹۵/۰۳/۲۰ هیات محترم وزیران سال ۱۳۹۵

 

دریافت تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی هیات محترم وزیران سال ۱۳۹۵

حجم : ۴۰۰ کیلوبایت

فرمت : PDF

کیفیت : عالی

تعرفه خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی

 

انتخاب دما : ۱۲۱ درجه و ۱۳۴ درجه :

دمای بخار آب می باشد . در دمای ۱۲۱ درجه فشار ۱٫۲ بار و مدت زمان استریل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میباشد ودر دمای ۱۳۴ درجه فشار ۲٫۱  بار و مدت زمان ۳:۳۰ تا ۵ دقیقه برای استریل کافی می باشد .

دمای ۱۳۴ درجه معمولا ارجح تر است و البته باید وسایل مورد نظر بتوانند این دما را تحمل کنند که با نماد خاصی مشخص می شود .

 

بدون پک :

نماد رایج : NUDE ؛ SOLID ؛ UNWRAPPED ؛ SOLD ؛ RAPIDO ؛

در صورتی که وسایل  بدون پک و پارچه در اتوکلاو قرار می گیرد. (مرحله وکیوم در اکثر برندها یک مرحله ای بوده و در بعضی مدل های اروپایی سه مرحله ای و مرحله خشک کن کوتاه است )

 

استفاده از پک یک بار مصرف :

نماد رایج : PACKAGE ؛ POROUS ؛ WRAPPED ؛ HOLOW ؛ B 134 ؛ B UNIVERSAL ؛

در صورتی که وسایل  با استفاده از پک یک بار مصرف در اتوکلاو قرار می گیرد. (مرحله وکیوم سه مرحله ای بوده و مرحله خشک کن طولانی است.) و معمولا این مد عمومیت بیشتری دارد.

 

داخل پارچه کتان :

نماد رایج : COTTON ؛ TAMPON

در صورتی که از پارچه مخصوص برای قرارگیری تجهیزات در اتوکلاو استفاده می شود . (مرحله وکیوم یک مرحله ای بوده و مرحله خشک کن طولانی و به دلیل جذب رطوبت پارجه ، بخار بیشتری اعمال میشود.)

 

سریع :

نماد رایج : EMERGENCY ؛ FLASH

وسایل بدون پک بوده و عملیات سریعتر انجام می شود . (مرحله وکیوم یک مرحله ای و کوتاه بوده و مرحله خشک کن خیلی کوتاه است )

 

پریون :

نماد رایج : PRION ؛ SANGUIN

پریون ها عوامل بیماری زا هستند که نوعی پروتئین بوده (باکتری و ویروس نمی باشند ) همچون جنون گاوی. و در این مد مدت زمان استریل طولانی تر از همه حالت ها طولانی تر بوده تا ساختار پروتئین شکسته شود .

همچنین در صورت خونی بودن وسایل نیز از این سیکل کاری استفاده میشود .

 

آموزش کار با اتوکلاو

آمالگام دندانی ماده‌ای غیر همرنگ (نقره ای یا سیاه) است، که برای پر کردن دندان از آن استفاده می‌شود و مرکب از ۵۰ درصد جیوه ۳۴.۵ درصد نقره ، ۹% قلع ، ۶% مس و ۰.۵% روی است.

تاریخچه

آمالگام به مدت بیش از صد سال است که در سراسر دنیا برای ترمیم دندان استفاده می شود. این ماده در سال ۱۸۱۲ توسط یک شیمیدان انگلیسی شناخته و در سال ۱۸۳۳ به دنیا معرفی شد.
قدیمی‌ترین نمونه استفاده از آمالگام به عنوان ماده پر کننده دندان دقیقاً شناخته شده نیست ولی گزارش شده‌است که خمیر نقره ای در سال ۶۵۹ بعد از میلاد در چین برای این امر به کار می‌رفت. قبل از آمالگام، دندان پزشکان برای پر کردن دندان از موادی چون تراشه‌های سنگ و صمغ و چوب پنبه و تربانتین و سرب و طلا و … استفاده می‌کردند.

فیزیکدان مشهور Ambroise Paré (۱۵۱۰ – ۱۵۹۰) برای پر کردن دندان از سرب و چوب پنبه استفاده می‌کرد. در سال ۱۶۰۳ Tobias Dorn Kreilius برای تولید آمالگام فرایندی را معرفی کرد که شامل حل کردن سولفید مس با اسید قوی و افزودن جیوه و جوشاندن آن و ریختن آن در دندان می‌شد.
در فرانسه ماده معدنی پر کننده‌ای که D’Arcet ساخت بسیار مردم پسند بود ولی برای استفاده قبل از ریختن در دندان باید جوشانده و ذوب می‌شد. Louis Regnart به این ترکیب، جیوه افزود و دمایی را که نیاز داشت به مقدار قابل توجهی پایین آورد و به همین خاطر، “پدر آمالگام” لقب گرفت.

آمالگام در سال ۱۸۲۶ توسط Auguste Taveau در فرانسه جا افتاد. ولی قبلاً در سال ۱۸۱۶ ایجاد شده بود. در حوالی دهه ۱۸۴۰ طلا و پلاتین و نقره و قلع و سرب و آلیاژ آنها بر آمالگام ترجیح داشت. آمالگام موضوع جنجال برانگیزی بود. یکی از رساله‌های اولیه دندانپزشکی که توسط یکی از محققان برتر دندانپزشکی ایالات متحده در آن زمان نوشته شده بود آمالگام را “مضرترین ماده‌ای که تا به حال برای پر کردن دندان به کار رفته است” توصیف کرد. با این وجود، آن رساله این را پذیرفت که آمالگام مزایای ویژه‌ای دارد. آن رساله استفاده از آمالگام را با این منطق که “جیوه، ترکیبی مضر است” تقبیح کرد.

دو مرد فرانسوی به نام برادران Crawcour آمالگام را در سال ۱۸۳۳ به ایالات متحده آوردند و در سال ۱۸۴۴ گزارش شد که ۵۰% از تعمیرات دندان که در شمال نیویورک اتفاق می‌افتد با آمالگام است. قبل از این که آمالگام به وسیله آنها معرفی شود دو گزینه عمده پیش رو داشتیم: کشیدن دندان یا کوبیدن طلای داغ به داخل دندان در یک ملاقات طولانی. برادران Crawcour از این که مردم را از جیوه موجود در روش “پر کردن با نقره ” که به کار می‌بردند و آن را “جایگزین معدنی” (mineral succedaneum) یا “جایگزین معدنی سلطنتی” (royal mineral succedaneum) می‌نامیدند و مردم آن را با طلا مرتبط می‌دانستند آگاه کنند سرباز می‌زدند.

در سال ۱۸۴۳ جامعه جراحان دندانپزشکی آمریکا ( American Society of Dental Surgeons) (ASDS)، تنها انجمن دندانپزشکی آمریکا در آن زمان، استفاده از آمالگام دندانی را سوء معالجه اعلام داشته و تمام اعضای خود را به امضای گرونامه‌ای درباره عدم استفاده از آن مجبور کرد. این ابتدای واقعه‌ای بود که به جنگ آمالگام مشهور شد. ASDS برادران Crawcour را از کشور بیرون راند.
موضع گیری در برابر آمالگام منجر به فروافتادن ASDS شد. زیرا آمالگام از طلا ارزانتر بود و ریختن آن در دندان آسانتر و کم‌درد تر بود و نیاز به جوشاندن نداشت. در ۱۸۵۰ ، ASDS مصوبه و نظریه ضد آمالگام خود را فسخ کرد و در ۱۸۵۶ منحل شد. انجمن دندانپزشکی آمریکا (American Dental Association) چند سال بعد درسال ۱۸۵۹ پایه گذاری شد و کارهای مرکزی خود را روی جنبه‌های مکانیکی دندانپزشکی متمرکز کرد. تا سال ۱۹۱۷ یک دیپلمه دبیرستان نیازی به ورود به مدرسه دندانپزشکی نداشت.

در طول ۵۰ سال بعد از آن بسیاری از ترکیبات فلزی دیگر آزمایش شد از جمله پلاتین، کادمیوم، آنتیموان و بیسموت. در سال ۱۸۹۵ جی وی بلک (G. V. Black) فرمولی از آمالگام منتشر کرد که بیشتر معیارهای قابل قبول کارایی‌های بالینی را دارا بود و دستور العمل او عملاً تا هفتاد سال دست نخورده باقی‌ماند.

در ۱۹۵۹ دکتر mercury-to-amalgam جرح و تعدیلی را در نسبت جیوه به کل آمالگام پیشنهاد کرد که این نسبت از ۸ به ۵ به نسبت ۱ به ۱ تغییر یابد. فرمول استاندارد آمالگام دوباره در سال ۱۹۶۳ وقتی یک آمالگام بسیار مرغوب با ترکیبی که دارای مس زیادی بود معرفی شد تغییر کرد. اگرچه در بدایت امر این طور تصور می‌شد این مرغوبیت حاصل از پراکنده شدن بیشتر مواد در آمالگام است ولی بعداً کشف شد که استحکام بیشتر آمالگام ناشی از افزایش پیوند مس-قلع است که نسبت به پیوند قلع-جیوه در برابر خوردگی، حساسیت کمتری دارد.
این اتصال قلع-جیوه که امروزه به فاز گاما-۲ مشهور است به عدم استحکام کمک می‌کند و برای رشد عدم استحکام در طول انقباض و گرفتگی آمالگام بعد از قرارگیری در دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد که در نتیجهٔ آن، مقادیر اضافی آمالگام در حین تراشیدن به راحتی برداشته شوند.

استفاده نوین به عنوان ماده ترمیم کننده دندان

آمالگام یک ماده ترمیمی فوق العاده و انعطاف پذیر است. و در دندانپزشکی‌ها به چند دلیل استفاده می‌شود. ارزان است و نسبتاً استفاده آسانی دارد و در طول جاگذاری در دندان، به راحتی شکل می‌پذیرد. برای مدت کوتاهی نرم می‌ماند لذا می‌تواند حجم‌های نامنظم دندان راپر کند و سپس سفت می‌شود. آمالگام نسبت به مواد ترمیم کننده دیگر مانند کامپوزیت‌ها دارای طول عمر زیادی است. طبق مطالعه‌ای در سال ۱۹۸۹ بیشتر آمالگام‌ها ۱۰ تا ۱۲ سال دوام می‌آورند در حالی که کامپوزیت‌های دندانی نصف این مدت دوام می‌آورند. به هر حال این اختلاف با کار کردن پیوسته روی خصوصیات فیزیکی کامپوزیت‌ها، کاهش یافته‌است.

مناقشه بر سر سمیت آمالگام

این مناقشه از وقتی که آمالگام ابداع شد شروع شد اما در قرن بیستم قوت تازه‌ای گرفت. بسیاری از مردم از وجود جیوه در آمالگام بی خبرند. و این موضوع مهم‌ترین موضوعی است که اخیراً در تابلوی خبری FDA منتشر شده‌است. نگرانی‌هایی درباره این عدم اطلاع وجود دارد و استفاده از آمالگام در سطح فدرال در مکانی مثل ایالات متحده نامنظم است. سازمان بهداشت جهانی گزارش کرد که جیوه حاصل از آمالگام، ۵% کل انتشار جیوه را تشکیل می‌دهد که وقتی با جیوه زائد حاصل از آزمایشگاه‌ها و دستگاه‌های پزشکی جمع شود به ۵۳% می‌رسد.

تفکیک کننده ها می‌توانند رهایش جیوه به فاضلاب عمومی را به طور چشمگیری کاهش دهند که آمالگام‌های دندانی یک سوم از جیوه این فاضلاب‌ها را تشکیل می‌دهد. ولی به آنها در ایالات متحده نیازی نیست. از سال ۲۰۰۸ استفاده آمالگام در سوئد و نروژ و فنلاند محدود شد و کمیته اداره غذا و داروی آمریکا (Food and Drug Administration) (FDA) درباره ایمنی آن، اظهار نظر مثبتی نکرد.

شورای انجمن دندانپزشکی آمریکا (American Dental Association) در یک سری از کارهای علمی نتیجه گرفته‌است که آمالگام و کامپوزیت برای دندان ضرر نداشته و برای تریم آن موثرند این مطالعه نشان داد که پر کردن دندان با آمالگام هیچ ضرری برای فرد در پی نداشته و پر کردن دندان با موادی غیر از آمالگام دلیلی ندارد. آزمایش‌های تصادفی بالینی اخیر هیچ مدرکی برای ضررهای عصب شناختی یا کلیوی مرتبط با آمالگام در کودکان ۵ تا ۷ سال نشان نداد.

در دو دهه اخیر مشخص شده که این ماده به طور پیوسته جیوه را در حفره دهانی متصاعد می‌کند. این رهاسازی در فعالیت‌هایی از قبیل مسواک زدن، جویدن، نوشیدن مایعات داغ و تنفس افزایش پیدا می‌کند. همچنین آزاد شدن جیوه می‌تواند تحت تاثیر pH، پوسیدگی بیولوژیکی باکتریایی و پوسیدگی الکتروشیمیایی افزایش پیدا کند. جیوه جذب شده توسط ریه وارد خون می‌شود و در اندام‌های مختلف مثل کلیه، مغز و کبد توزیع می‌شود. جیوه اثراتی نیز بر قلب دارد و با افزایش پراکسید هیدروژن باعث از بین رفتن گلوتاتیون می‌شود و با اثر بر روی پراکسیون لیپید باعث عوارض قلبی می‌شود. جیوه می‌تواند نوزادان را هنگامی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند تحت تاثیر قرار دهد.

اما اصلاً نگران نباشید چون مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مقدار جیوه ای که روزانه از آمالگام آزاد می‌شود بسیار کمتر از سطح مجاز تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

 

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

آشنایی و مضررات آمالگام ماده پرکردن دندان Dental amalgam composition

 

منبع : ویکی پدیا

کمپرسور به ماشینی اطلاق می شود که از آن برای افزایش فشار سیالات تراکم پذیر استفاده می شود. استفاده از قدرت هوای فشرده به عنوان یک فرآیند تکمیلی در همه ی صنایع آنچنان اهمیتی دارد که امروزه کمپرسور را اسب بارکش صنایع (Work Horse) می نامند.

با توجه به نقش حساس و محوری کمپرسور در یک مجموعه یا مطب دندانپزشکی ، انتخاب کمپرسور مناسب جهت یونیت دندانپزشکی حایز اهمیت فراوان است .

در حال حاضر ۴ نوع کمپرسور در بازار موجود است

کمپرسورهای تسمه ای (belt compressor) :
نیروی محرکه توسط تسمه از الکتروموتور به سیلندر منتقل میگردد.

کمپرسورهای تسمه ای (belt compressor)

 

کمپرسورهای کوبله (coupling compressor) :
سیلندر و الکتروموتور در یک مجموعه قرار دارند و نیروی الکتروموتور مستقیما به سیلندر واردمی شود.

کمپرسورهای کوبله (coupling compressor)

 

کمپرسورهای بدون روغن (oil free) :
سیلندر و الکتروموتور کوبله شده هستند و بدون روغن کار می کنند.

کمپرسورهای بدون روغن (oil free)

 

کمپرسورهای یخچالی (refrigerator compressor) :
در این کمپرسورها از موتورهای کولر گازی استفاده می شود.

کمپرسورهای یخچالی (refrigerator compressor)

 

کمپرسورهای تسمه ای وکوبله شده :

این نوع کمپرسورها به دلیل لرزش شدید و صدای ناهنجار صدمات اساسی به اعصاب و روان دندانپزشک و مراجعین وارد می نماید.
نارضایتی، شکایت و اعتراض واحدهای مجاور و همسایه ها ، دلیل اصلی عدم استفاده دندانپزشکان از این نوع کمپرسور می باشد.
یکی دیگر از معایب این نوع کمپرسورها ورود روغن و آب به همراه هوا به داخل شیلنگ ها و قطعات داخل یونیت است که باعث ایجاد اختلال در کار یونیت وخرابی سریع سرتوربین می گردد.
علاوه بر آن هوای مرطوب آلوده به روغن درکارهای تخصصی و ترمیم با کامپوزیت مشکل ایجاد نموده و باعث افت راندمان کاری و کیفیت کار می شود.

کمپرسورهای بدون روغن :

در این کمپرسورها مشکل روغن پاشی کاملا حل شده ولی مایعات و آب جمع شده در داخل مخزن وارد مدارمی شوند و مشکل صدا و لرزش همچنان وجود دارد.
این کمپرسورها غالبا ساخت چین می باشند و به دلیل سرعت استهلاک و نبود قطعات یدکی جهت تعمیرات ، مشکل صدا و لرزش ونهایتا قیمت بالایی که دارند ، خرید این کمپرسورها کمتر رایج است .

کمپرسورهای یخچالی :

در این کمپرسورها از موتورهای کولر گازی با قدرت یک و نیم تا دو و نیم اسب بخار استفاده می شود و صدا و لرزش مناسب بوده و مشکل ورود روغن به سیستم و سوخت و سوز موتور در اکثر موارد وجود دارد.

به دلیل استفاده معمول دندانپزشکان از این کمپرسور ها نکات نصب و نگهداری این نوع کمپرسورها را با هم مرور می کنیم :

۱- قبل از استفاده از دستگاه از مناسب بودن قدرت آن برای کار مورد نظر اطمینان حاصل فرمایید زیرا انتخاب صحیح و نگهداری اصولی تضمین کننده کارآیی بالا و افزایش بهره وری دستگاه می شود.

۲- محل قرار گرفتن کمپرسور کاملا تراز باشد.

۳- برای کمپرسورهای قدرت بالای دو اسب بخار ، کابل حداقل ۱*۲ از کنتور یا فیوز اصلی در نظر بگیرید و از سیم کشی خانگی استفاده نفرمائید.

۴- کمپرسور را در فضای باز و زیر تابش خورشید یا برف و باران قرار ندهید و از شستشوی دستگاه با آب جدا بپرهیزید. چنانچه قطرات آب از فیلتر عبور نماید باعث سوختن موتور و ضایعات جبران ناپذیری خواهد شد. یک پارچه ی تمیز و نیروی باد برای نظافت دستگاه کافیست.

۵- جهت جلوگیری از حوادث احتمالی سیم ارت دستگاه را حتما متصل نمائید.

۶- چنانچه در هنگام کار با کمپرسور متوجه صدای غیر عادی، بو یا دود شدید کار را متوقف و به با خدمات پس ازفروش کمپرسور یا واحد های مجاز تماس حاصل فرمایید.

۷- برای جابجائی کمپرسور برق دستگاه را قطع و کمپرسور را به صورت افقی حمل نمائید. کج شدن بیش از حد دستگاه ممکن است باعث نشت روغن به بیرون ورهاشدن فنرگردد

۸- هنگامیکه قصد استفاده از کمپرسور را به مدت طولانی ندارید برق آن را قطع نمائید.

۹- کمپرسور باید به صورت اتومات خاموش و روشن می شود. در شروع کار پس از رسیدن منبع به حدود ۶ تا ۷ اتمسفر دستگاه خاموش و با مصرف باد و کم شدن فشار در حدود ۴ تا ۵ اتمسفردوباره روشن می شود. تنظیمات لازم قبلا در کارخانه انجام شده است لطفا به هیچ عنوان به تنظیمات دستگاه دست نزنید چون باز کردن قطعات، تعمیر و هرگونه دستکاری عواقب خطرناکی در پی دارد .

۱۰- هر ۱۰۰۰ ساعت (حدود ۶ ماه) یکبار روغن موتور را تعویض نمایید. میزان روغن مورد نیاز معمولا برروی کمپرسور درج شده که معمولا بین ۴۵۰ سی سی تا ۱۲۰۰ سی سی بسته به مدل موتور کمپرسور می باشد .

۱۱- روغن مناسب روغن مخصوص کمپرسور (GS4) می باشد که در صورت عدم دسترسی می توانید از روغن ده (۱۰W40) استفاده نمائید .

۱۲- فشرده شدن هوا در داخل منبع باعث جمع شدن آب و کمی روغن می شود. هر ۳۰ ساعت کار یا حداقل هفته ای یکبار مایعات را تخلیه نمائید برای این منظور در زیر اکثر کمپرسور ها مخزن شیر تخلیه در نظر گرفته شده است.

۱۳- با استفاده از فیلتر مخصوص رطوبت در ورودی هوای یونیت به تمیز بودن هوای یونیت اطمینان حاصل کنیم .

۱۴- در صورت کم نور شدن شدید لامپ ها در شروع به کار کمپرسور کار را متوقف و با خدمات پس ازفروش کمپرسور یا واحد های مجاز تماس حاصل فرمایید.

۱۵- به دلیل جریان بالای مصرفی کمپرسور استفاده از محافظ های ولتاژ رایج باز ( همچون محافظ یخچال و کامپیوتر ) به علت عدم توانایی تامین جریان کمپرسور توصیه نمی شود و در صورت لزوم می توان از محافظ های مخصوص برای این امر استفاده کرد .

 

نحوه کار کمپرسور یخچالی how work refrigerator compressor

نحوه کار کمپرسور یخچالی how work refrigerator compressor

نحوه کار کمپرسور یخچالی how work refrigerator compressor

 

ایده اولیه : iranpump.com با تغییر کلی و بازنگری